Välkommen till Mobook!

Här kan du köpa ljudböcker och e-böcker. Ljudböcker i MP3- och AAC(iPod)-format! Lyssna på boken direkt från din dator eller från en MP3-spelare. De flesta av våra böcker tillhandahålls i både MP3- och AAC-format och fungerar i alla vanliga spelare. En e-bok är en bok som har överförts till elektroniskt format (datorfil) så att du kan läsa den direkt på din dator, handdator eller på en särskild läsplatta.
    Varukorg
 0 enheter i korgen
 värde i korgen: 0 kr.
 
 
Mobook rekommenderar:

Pris: :-
Pris: :-

 

Kontakta oss:


Bitstream AB - grundat 1997
Frejagatan 20A
431 44 MÖLNDAL
tel: +46 70 60 60 193
org.nummer: 556755-8506
E-post: info@mobook.se


INFORMATION OM COOKIES
Hur kommer jag igång med nedladdningsbara MP3-böcker?
Hur kommer jag igång med nedladdningsbara e-böcker?
 
 
Hur kommer jag igång med nedladdningsbara MP3-böcker?


1. Hämta hem ett gratisavsnitt för att se att det fungerar
Innan du köper din första bok kan det vara bra att kontrollera att allt fungerar som det ska. Det gör du enklast genom att hämta ett av våra gratisavsnitt och skicka över det till din MP3-spelare eller till din iPod. Genom att hämta hem ett avsnitt så kontrollerar du att nedladdningen av en ljudbok fungerar och att du vet hur du för över MP3-filerna till din spelare. Du hittar gratisavsnitt här:
Hemsöborna - Kapitel 1
av August Strindberg
 MP3-format (10,1 MBytes)
 (För alla typer av MP3-spelare)
 iPod-format (10,1 MBytes)
 (Speciellt anpassat för Apple iPod)
Ö-morden - Kapitel 1
av Gretelise Holm
 MP3-format (11,2 MBytes)
 (För alla typer av MP3-spelare)
 iPod-format (11,1 MBytes)
 (Speciellt anpassat för Apple iPod)

2. Köp en nedladdningsbar MP3-bok
På startsidan hittar du våra ljudböcker. När du har valt en bok köper du den direkt på sajten och betalar med kontokort. Vi accepterar VISA och Mastercard/Eurocard. När du har genomfört köpet kan du genast hämta hem din bok. Ett mail skickas samtidigt till din e-postadress med en kod som du kan använda om du vill hämta boken vid ett senare tillfälle. Du har 14 dagar på dig att hämta din bok. Utöver MP3-formatet finns en del av böckerna i AAC-format för Apple iPod.

Boken består av flera filer. En bra idé är att skapa en mapp på din dator där du sparar alla filerna. Om din dator börjar spela filen direkt när du vill ladda ned filen istället för att fråga var den skall sparas kan du prova att högerklicka (klicka och håll kvar på MacIntosh) och sedan välja "Spara som" i menyn som dyker upp.

Vid nedladdning av MP3-boken stämplas ljudfilerna med ett så kallat digitalt vattenmärke. Digital vattenmärkning är ett sätt att skydda upphovsrättsligt material. Läs mer om vattenmärkning här.

Se till att ladda ned alla filerna som hör till boken till din dator.

3. För över filerna till din spelare
MP3-spelare
Om du inte vill lyssna vid datorn så för du över MP3-filerna till din MP3-spelare. Filerna är ganska stora så det är inte säkert att alla får plats på en gång. Då får du börja med de första kapitlen och sedan ta bort dem från MP3-spelaren när du har lyssnat klart för att få plats med fortsättningen. Se till att alltid ha en kopia kvar på din dator för säkerhets skull.

iPod
För över AAC-filerna till din iPod. Fördelen med AAC-formatet är att filerna automatiskt lägger sig i menyn Musik>Ljudböcker på iPoden. När man lyssnar på en ljudbok i iPod läggs ett ”bokmärke” in när man slutar lyssna. Nästa gång du lyssnar på boken börjar uppspelningen där du senast var.

Hur du för över filerna till din MP3-spelare varierar mellan olika MP3-spelare. Titta i bruksanvisningen som medföljde din spelare.

4. Lyssna!
Nu kan du börja lyssna på din första MP3-bok!
Hur kommer jag igång med nedladdningsbara e-böcker?


1. Installera en e-bokläsare
Innan du kan läsa en e-bok behöver du installera ett läsarprogram. Det är ett gratis program som du använder för att läsa e-boken på din dator/tablet/telefon. Vilket program du ska ha beror på vilken apparat du vill läsa boken på.

Du kan ladda ner dem på de här länkarna:
Dator/läsplatta iPad/iPhone Android

För mer information samt installationsinstruktioner, se här.


2. Hämta hem ett gratisavsnitt för att se att det fungerar
När du har installerat ditt läsarprogram behöver du en e-bok som du kan läsa. Börja med att välja ett av våra gratisavsnitt så att du ser att allt fungerar som det ska innan du köper eller lånar din första e-bok. Genom att hämta hem ett avsnitt så kontrollerar du att nedladdningen av en e-bok fungerar och att du har installerat ditt läsarprogram korrekt.

Prova på att läsa ett avsnitt ur en e-bok! Klicka på en av länkarna till höger om titeln för att starta nedladdningen i det format du vill prova. Glöm inte att du måste hämta och installera läsarprogrammet innan du hämtar boken.
Barnen ifrån Frostmofjället
av Laura Fitinghoff
E-bok i EPUB-format
E-bok i PDF-format


3. Köp och ladda ned en e-bok.


4. Läs!
Nu kan du börja läsa din första e-bok!